Soon 2010

Imorgon är det nyår och sen väntar ett helt nytt år av nya erfarenheter och äventyr - 2010. Ska bli spännande!
Idag kom jag hem från att ha spenderat två dagar i Gävle, har varit mysigt och kul. Fick tillbringa tid med den del av släkten som jag inte träffar alltför ofta. Igår spenderades dagen i Valbo och på 9an i Gävle. Där inhandlades två klänningar, blev ännu en nyårsklänning så nu har jag lämnat tillbaka den som jag köpte först.
Stygnen togs även bort idag, alla förutom ett, det såg inte ut som om det hade läkt helt där så dom lämnade det i en vecka, hellre det än att såret går upp. Fick nya övningar, är nu uppe i 14 stycken, det bara ökar och ökar. Kvällen spenderades med Bella och Rickard som kom hit för att umgås, vi lagade mat och kollade på American Beuty. Det är en film som mamma vägrade låta mig se när jag var liten, den var faktiskt bra och har fått massa Oscars. Mytche trevlig kväll måste jag säga! Har även fixat pojkens 19 års present, excited. Gick på lite mer än planerat men what the heck, it's fun.
G'natt
Hoppas alla får en bra nyårskväll :)

Riktigt riktigt trött på detta

Jag spyr på att ligga hemma nu! Jag kan gå utan kryckor, men får tyvärr inte för min sjukgymnast Marta. Har idag gjort om ett par jeans till shorts, en klänning till en tröja (dock ej riktigt nöjd än) och två linnen till "kjolar".
Imorgon blir det att åka iväg till Gävle i två dagar, ska bli riktigt skönt att komma iväg hemifrån för första gången på en och en halv vecka. Hoppas på att Amy är där och vill umgås med mig och att vi far iväg till Valbo och shoppar, jag är så sugen på nya kläder.

Nej, nu ska jag göra mina 8 kära övningar som sitter inpräntade i mitt huvud sen får vi se vad annat kul man kan hitta på. Ironisk? JA...
G'bye

Då var julafton snart över

Nu är alla paket öppna och jag fick allting på min önskelista. Oerhört bra jul!
Fick en iPod nano, ett bord från ikea, lite filmer, böcker, kläder, pengar med mera. Har precis pratat med min pojk, så nu är jag redo att gå till sängs. Blir väl att kolla på några avsnitt av antingen The hills eller The city.
G'natt
Nyårsklänning från Bikbok och en tröja från Solo med axelvaddar och knappar bak
Bord från Ikea

Undra sa flundra

Okej, idag är det julafton, hihi. Har precis ätit julmat med släkten och snart är det dags för paketöppning, jag kommer aldrig växa ifrån denna iver över alla julklappar. Undra vad man får...

Julen står för dörren...

En dag kvar till jul. Granen är uppe men dock inte dekorationerna som ska vara i granen. Alla mina julklappar är inslagna men ej lagda under granen. Högen av julklappar blir högre och högre för varje dag. And you know what, jag har listat ut en av mina julklappar, var inte så svårt med tanke på att mina föräldrar inte är så smarta, får se om jag har rätt eller ej.

Älskar julen, allt är så mysigt, massa bra filmer på tv, mysig stämning och julgodis. Än har jag inte ätit något godis, det får bli imorgon och endast imorgon eftersom jag och Adde slagit vad om vem som kan hålla sig från godis längst, men julafton är ett undantag! Men vem som vinner är det ju ingen tvekan om, jag har flera års erfarenhet av godisförbud. Du är körd, gubben!

Var hos sjukgymnasten idag, hela mitt ben är som ett enda stort blåmärke, ett gult blåmärke. Har inte sett det innan pga strumpan jag har på benet. Men Marta (min sjukgymnast) sa att det är normalt och att det kan sprida sig ända ner till foten, men det syns bara i riktigt bra ljus. Fick nya övningar att göra, har 8 st totalt nu och ska dit igen den 30 dec för att ta bort stygnen. Tur tur, jag ville absolut ta bort dom innan nyår.

Toodels

5 days in

Åh, vad jag älskar att sova. Vaknade vid 12 idag och försökte mig på att bada med ett ben ovanför vattnet, det gick okej, men var lite krångligt. Har absolut ingen aning om vad dagen har att erbjuda, mamma ska baka massa men jag har ju tyvärr svårt att vara med så blir kanske en dag framför tvn, ovanligt.

Snart är det jul, love it!


Trist, trist, trist, boring, boring, boring

Är inne på tredje dagen efter operationen och jag mår ovanligt bra. Har inte i närheten av lika ont som jag hade efter förra operationen, har inte tagit någon tablett alls förutom för att jag hade så ont i ryggen för att jag ligger ner hela tiden. Idag fick jag panik för att jag bara ligger ner och det känns som om man bara blir tjockare och tjockare av att inte kunna röra sig så jag tog 10-20 varv runt köksön på mina kryckor. Jag tänker fan inte gå upp ett enda kilo under dom här invalida veckorna. Det sura är ju att jag verkligen hade kommit igång med träningen och tränade tre gånger i veckan, men om man tänker på hur mycket min sjukgymnast kommer tvinga mig att träna nu under det närmaste halvåret så kommer jag definitivt komma igång snabbt igen.

Jag är så less på att ligga och kolla på tv hela dagarna, sova, äta, träna knät varannnan timme och sätta på is på benet varannan timme. Börjar bli som en dagsrytm nu...URTRIST! Kan inte göra ett jävla piss. Idag när jag struttade runt köksön funderade på om jag inte möjligtvis skulle kunna vara ett underbarn och kunna gå på benet efter 1 vecka istället för 2-3 veckor som det ska ta. Let's hope!

Idag har jag inte sovit någonting på hela dagen, börjar väl bli utvilad efter operationen. Sov halva dagen både torsdag, fredag och lördag men nu är det slut på det.

Vet ni vad som är värst av allt? Jag saknar min älskling. Bara tre veckor kvar.




Dessa tre filmer jag har bland annat kollat på idag.
Twice upon a christmas var lite barnslig, but I'm all about childish.

Ouch

Två dagar efter operationen. Den hemska ljumsksprutan har gått ut och jag har därför jäkligt ont i benet nu. Om jag anstränger mig mår jag superilla och vill bara spy. Duschade idag, skönt att vara ren men fan va illa jag mådde efter. Måste göra övningar varannan timme som gör svinont, har ingen rörlighet alls i benet. När jag var hos sjukgymnasten igår så fick jag se alla stygn och sår. De hade inte sytt igen dem utan häftat, blev lite smått chockad. Men det är väl den nyaste teknologin, hoppas att det inte gör så ont att ta bort bara. Jag hoppas att det värsta är idag och att allt sen går mot bättringsvägen.

En julegran va

Dagen har jag spenderat i skolan, på stan och på gymmet. På stan så hittade jag en kuvertväska, ett par örhängen och en bh utan band, allt blir perfekt till min balklänning. Så nu är jag verkligen klar, skulle egentligen behöva ett armband med det är shit the same, jag klarar mig utan den lilla detaljen. Fixade samt en 18-års present till Bella som har födelsedagsfirande på fredag. Imorgon är hon 18, grattis stumpan!

Efter gymmet åkte mamsen och jag till Clas Ohlson och köpte en gran med diverse tillbehör. Den blev så perfekt och ser så mysig ut i hörnet av mitt rum.

Jag hade egentligen behövt plugga mer än vad jag hann med idag eftersom jag prioriterade min gran, men det finns ju alltid en morgondag, men känns inte som om jag kommer få så mycket gjort då heller. Men har i alla fall gjort kemiläxan och ska läsa lite samhäll innan jag somnar!

G'natt

Josephine

min julgran

Min allderles egna julgran

Malin på saco-mässan

Här är Malin då hon tränar inför sitt framtida yrke som polis på Saco-mässan. Riktigt stark!


Andra advent

Helgen har varit så lugn och det har varit helt perfekt. Fredagen tillbringades med att visa mamma vad jag ville ha i julklapp och sen färga håret mörkt och fint på lilla Sara. Efter det mös jag med Andreas och somnade innan jag visste ordet av det!

Lördagen var jättemysig, åkte till stan och Hälla med Addepadde och julklappsshoppade, fick tag på julklappar till farmor, farfar, pappa och mormor. Blev samt lunch på Coffeehouse by George, de har jättegod foccacia med kyckling.

Idag blev det en rejäl sovmorgon, vi klev upp strax innan ett. Blev en del matteplugg och sen bar det iväg mot gymmet där vi mosade på som bara den! Är helt slut.

Nu känner jag att det gäller att lägga upp det sista skolarbetet smart, har nationella i matte D på tisdag, har en svenska redovisning och ett megastort samhällsprov nästa vecka. Dags att börja läsa kanske...?

En givande dag

Nu har mamsen äntligen skickat mail till skatteverket angående mitt namnbyte, hoppas på svar snart så jag kan skicka in alla papper och sen heta Josephine forever more.

Dagen har bestått av Saco-mässa, projektarbete och träning.

Jag har insett att det finns så mycket jag vill göra här i livet. Jag vill åka till USA och vara Au Pair i ett år, vilket jag ska göra. Jag vill gå en multi language kurs hos EF där man lär sig upp till tre språk under 6-9 månader. Sen vill jag ju slutligen gå civilekonom utbildningen någonstans i detta kalla land. Det är de tre grejerna jag vill göra hittills. Men sen skulle det ju samtidigt vara kul att plugga i USA eller Paris eller på något annat roligt ställe. Hur ska man någonsin kunna bestämma sig? Och var ska man få pengar till allt? Att plugga i Paris insåg jag idag t ex att det är SVINDYRT, ett par hundra tusen per år.

Nu ska jag läsa lite i En komikers uppväxt.

G'natt

Josephine (snart)


School school school

Sitter här och spelar av lite låtar från Spotify, måste ha något nytt att lyssna på på vägen till Stockholm imorgon. Vi ska på Saco-mässan med skolan, det ska bli riktigt intressant faktiskt, har skivit ner allt jag ska se.

Jag har precis börjat läsa på en bok av Jonas Gardell i svenska B, jag undrar verkligen om den är bra? Jag får bara känslan av att Gardell inte är något direkt spectakulär författare, men maybe he is, det återstår att se.

Det var länge sen jag var så trött som jag varit idag och igår, mina ögon har aldrig varit så tunga. Men trots det har jag gjort klart kapitel 6 i matte D, bara ett kapitel kvar att plugga på inför nationella. Har blivit klar mycket snabbare än jag trodde jag skulle bli, men som sagt är jag en riktig tidspessimist!

Ointressant inlägg...bara massa skola och plugg. That's life at NV på Rudbeck!

Time for OTH och sen kallar sängen, G'natt