Muy buen tiempo

Helgen har varit skön, fredagen tillbringdes med Sara Lazy Pacing som hon nu så fint kallas. Vi åt på Spicy och gick på bion 17 again. Zac Efron är så äckligt snygg i den filmen, då han vuxit till sig lite om man jämför med high school musical filmerna.

Lördagen tillbringades i Kolbäck hos mina kusiner, det var nice. Jag och Philip satt på en brygga och åt glass i solen och pratade om allt mellan himmel och jord. Sen så åt vi kebabrulle och solade. Nette underhöll oss såklart som alltid med alla sexistiska kommentarer. Vid sju övningskörde jag och mamma, gick rätt bra. Men måste lära mig att släppa på kopplingen och gasa samtidigt, vet inte hur många motorstopp det blev. Efter det så skjutsade hon mig till Andreas, vi åt fruktsallad och kollade på Bröllopsduellen och The Notebook. Fick också sällskap av Fidele under den andra filmen.

Nu har jag precis umgåtts med Sophie. Är svintrött och vill bara sova nu.

Måndag

Dagen har varit seg men bra. Efter skolan så gick jag, Sara och Märta lite på stan. Jag köpte en laxfärgad jacka från Vero Moda men är lite osäker om jag ska behålla den men förmodligen kommer jag göra det. Vi fick syn på Egill från Den rätte för Rosing och Marta blev helt extatisk. Sen fikade vi på stugan, vilket var år och dar sen. Vi ville ha glass men insåg sen att de har tagit bort deras kulglass. Dåligt! I alla fall, så satt vi där och pratade tills klockan blev halv 6 då jag drog mig hemåt. Sen tog jag en promenad och efter det tränade jag mitt knä. Det mår verkligen inte bra just nu, gör ont konstant, mer eller mindre. Efter det så strök jag i en timme, vilket innebär 80 kr till :)

Fick MVG på svenska uppsatsen som vi fick tillbaka idag, happyface. Trodde på ett G+, men icke. Dock skulle jag fått de om vi hade haft kvar Öyvinn som lärare, men tur är väl det. Usch!



Martas framtida man Egill

Klirr...

Idag har varit en mycket bra dag.

Hjälpte Sara med matten från kl 3 till 6, det var tänkt att vi skulle gå till bibblan men tydligen så hade dom stängt så det blev såklart Spicy där vi delade på en 13C. Nooi jobbade och var snäll och gav oss en extra klubba när jag bad och stängde dörren då jag frös! Jag gillar att han jobbar där.

Vid sex så åkte jag med familjen till Winnie och Henkes nya lägenhet där det var inflyttningsfika. Där var det fullt hus med minst tjugo pers, Karlsson-släkten är stooor! Winnie lagade otroligt god kinesisk mat som alla ville ha receptet på.

Men det bästa på hela dagen var nu på kvällen då pappa äntligen bestämde sig för att köpa min moped. Hell Yeah säger jag bara, jag slipper sätta ut den på blocket och fajtas om priset. Jag ville ha 15 000 av pappa, men nöjde mig sen med 13 500 kr. Det var ju trots allt en väldigt snabb affär och jag tror inte jag skulle fått mer på blocket direkt.

Nu är resekassan för sommaren nästan klar, den ligger på 8 000 kr än så länge, får se vart jag hamnar! Med andra ord skulle världen inte gå under om jag inte får något sommarjobb, även om det vore nice med lite mer pengar. Men vem fan orkar jobba?

Den Brazilianska Nattsmygaren

Äntligen är denna kväll över, skoldagen var bra men när jag kom hem så vart det hetsigt med biologiarbetet (Nattsmygaren) som egentligen skulle vara inne idag. Per-Erik dampa lite, vilket fick mig att lägga på ett kol så nu är den klar. Lite för kort, men som sagt vad gör det om hundra år? Är i alla fall relativt nöjd.

Den Brazilianska Nattsmygaren


På tal om skolarbete, fick tillbaka första fysikprovet i Fysik B idag, det gick förvånandsvärt bra. Det kändes bra men med tanke på att jag inte hängt med på lektionerna alls och varit hemma en del så trodde jag det skulle gå åt pepparn men icke. Tre poäng från MVG :) ska satsa på VG genom hela kursen nu tror jag.

Nej nu är det time for bed och kanske blir att läsa The Hourse Whisperer.

Goodnight Everyone

Slarv

Home Sweet Home!

Känns skönt att vara hemma. Hemresan gick jättebra, dock lite läskig turbulens där ett tag!

Nu ska jag börja lite smått på mitt biologiarbete som jag intalade mig själv att jag skulle göra i Paris men aldrig gjorde. Bra Jossan...men men jag brukar ju alltid vara i tid med arbeten så någon gång får man väl slarva lite.

School tomorrow, can't wait...

Bye Bye Paris

Nu är det packningsdags and time to go home.

Igår åt vi på en lyxrestaurang från 1600-talet, av alla de skumma rätterna som fanns så tog jag Roasted Duck Breast, usch säger jag bara. Min bror tyckte det var otroligt gott men inte jag. Åt två tuggor ungefär. Det var någon skum pressad potatis till också. Nej, lyxrestauranger är inte min stil. Det är alltid sån konstig mat. Efterrätten var åtminstånde god, tog något äppelpajs-liknande. Robin och jag drog sen vidare till en bar efter han intalat mig att följa med. Han körde med "Vi kan ju inte ha varit i Paris en hel vecka utan att varit på en bar." Vi satte oss på ett litet ställe som var rätt lugnt från början, men framåt tolv så var det drag kan jag säga. Dom hade ställt upp ett mixerbord och körde riktiga partylåtar. Där träffade jag 25åriga Lorenzo och hans tre kompisar. Han var en hotellmanager i La Defencé (Y). Tre i hans gäng flörtade hejvilt med mig under kvällen och Lorenzo bjöd mig på en öl. Det var ett kul avslut på familjesemestern.

Paris day 7

Dagen har i stort sett varit väldigt bra, åt frulle vid halv 10 som vanligt sen tog mamma och jag tunnelbanan fyra stationer till Les Halles där vi hade spanat ut ett köpcenter. Det var otroligt svårt att hitta där, man fattade ingenting av kartan över köpcentret, vi virrade i alla fall runt där ett tag. När vi shoppat i några timmar så kom killarna också till Les Halles och så åt vi mat utomhus på en restaurang. Tog en croque monsieur, men den var inte så jättegod. Nu ligger jag på hotellrummet och är allmänt nöjd över dagens köp. Ikväll blir det flodbåt på Seine och middag på nån mysig restaurang.


Detta var dagens outfit.
Observera mitt trötta ansikte, men hade ju precis vaknat.



Dagens inköp. Skor och body från New Look. Jeans och randig tröja från Zara.

Världen borde vara mer internationell!

Dagen har tillbringats endast med mig själv för en gångs skull. Mina kompisar - mest Ellen och Sara - klagar alltid på att jag hatar att vara ensam på offentliga platser. Och de har så rätt, jag gillar inte att vara ensam på publika platser där folk bevakar en. Jag måste helt enkelt lära mig att vara ensam och kunna umgås med sig själv. Så därför tog jag dagen i tillfälle då familjen åkte till Versaille som jag inte hade något speciellt behov av att besöka, jag åt frukost med dem men strosade sedan runt i Paris i ca 20-30 min, min destination var Jardin Du Luxembourg. Där satte jag mig i solen i ett par timmar och läste Män Som Hatar Kvinnor.


Jardin Du Luxembourg


Därefter gick jag mot hotellet, men gick först och köpte vatten och frukt och fortsatte sedan att läsa min bok på hotellrummet. När jag sedan kände att jag var tvungen att äta någonting vid tre tiden så gick jag till Starbucks - love it - och köpte en latte och sedan till Snack Time och köpte en Panini. Jag hade lite komunikationsproblem med en kille på Starbucks. När jag stod och väntade på min latte ställde han en fråga på franska och jag svarade automatiskt: I only speak english. Men han fortsatte och fråga på franska om och om igen, sen funderade jag på vad han möjligtvis ville ha svar på, efter lite betänketid sa jag latte. Då blev han nöjd och gav mig min Cafe Latte. Merci, sånna människor behöver verkligen tänka över att kanske ta sig utanför stt trångsynta skal och lära sig engelska! Vi lever i ett internationellt samhälle för sjutton.

Jag har läst i princip hela dagen och avslutade boken för ca 3 timmar sen, riktigt bra var den men det hade jag redan förutspått med tanke på hur omtalad den är. Nu är det dags för mig att sova, ska upp och äta frulle kl 9 imorgon.


Paris Day 4

Gårdagen spenderades genom att först ta tunnelbanan till eifeltornet som var stängt på obestämd tid, så vi kunde inte åka upp i det. Vi åkte sen och utforskade triumfbågen, fan va mitt knä tog stryk av alla trappor. Mitt knä mår verkligen inte bra nu, ska ringa till sjukhuset när vi kommer hem. Efter det så åkte vi till La Fayette, där inhandlades två saker:


Jacka från Bershka och  väska från La city.


Paris Day 2

Idag har det varit en perfekt dag, steg upp vid halv tio och åt frulle. Därefter blev det shopping för mig och mamma, vi strosade lite på St. Michel och åt sen en banana split i solen. Sedan fortsatte shoppingen på St Michel och sedan på La Fayette. Hittade en snygging där som flörtade lite med mig, synd bara att han inte började prata, hade gärna gett honom mitt nr ;)

Inhandlade:
Strumpbyxor
T-shirt
Blommig tunika
Svart väska



Mamma och jag hittade en buss att ta hem för att mitt knä och fötterna gjorde skapligt ont. Det är bara med pappa man får åka taxi. Vi vilade lite på hotellet och gick sedan ut och åt mat, jag ville ha lasagne men det var tyvärr slut så det fick bli husets cheeseburgare som jag inte uppskattade så mycket. Paris kvälls/nattliv är igång vare sig det är måndag eller lördag. Gillart!

Nej nu är det dags att läsa och sen slumra in, blir att gå upp vid 7 imorgon. We are going to disneyland eller world eller vad det nu heter.

Paris Day 1

Igår kväll anlände vi till Paris. Här är det verkligen vår, träden är i full gång att slå ut och det finns till och med gräsplättar fulla med tulpaner och andra fina blommor. Idag har det varit 16-17 grader och när man gick i solen var det riktigt jävla varmt, då kände jag bara för att ha på mig en sommarklänning. Imorgon ska det bli 19-21 grader, wehey nästan som Sveriges sommarväder.

Idag så har vi varit och kollat på Louvren, där vi såklart såg den berömda Mona Lisa. Vi vandrade också genom Napoleons lägenhet (tydligen så bodde han i Louvren), den var otroligt fin, högt i tak och fullt med antika möbler överallt.
Sen så satte vi oss och åt för att samla kraft för att orka kolla på Notre Dame också, men efter det blev det att gå tillbaka till hotellet. ACn i Robins och mitt rum funkar inte, gaah va varmt det var i natt, men nu har vi öppet fönster istället, det går de också.

Nu kom vi precis hem från att ha varit på Moulin Rouge. Vi åkte dit vid sju och åt tre rätters middag, väldigt mumsigt. Sen så började showen vid nio, jag måste erkänna att jag aldrig sett så många tuttar på en och samma gång förut :S ALLA var toppless. Och det var riktigt stiliga killar som dansade också, yummy! Men jag chansar på att många av dem var lagda åt det andra hållet, Hehe. Men showen var grymt bra, många klädbyten och otroliga kläder. De reste upp en stor  bassäng mitt på scenen och i den var det massa ormar, där hoppade en tjej i och höll på och lekte med de enorma ormarna. Då tänkte jag på vad Ellen skulle ha gjort om hon varit där! De hade små hästar med i föreställningen också, as söta och en otrolig buktalare som bland annat använde en riktig hund som "docka", det  var helt galet bra!






Jag skulle vilja flytta hit bara för att alla lägenheter har så himla högt i tak, beautiful!
Nej nu är det dags att sova eller läsa Män som hatar kvinnor, men jag är väldigt trött efter denna långa dag.

Fysik B

Snart är det fysik prov, om ca en timme. Jag längtar...eller? Men jag känner mig inte speciellt nervös inför det i alla fall, det gör jag nästan aldrig längre. När jag var yngre oroade jag mig alltid inför prov och sådant men nu känner jag bara mig smått stressad några dagar innan men hinner alltid med att plugga klart. Får väl hoppas på ett VG!

Nu ska jag promenera med min alldeles för tunga väska till bussen!